Начало   За нас   Контакти    
Линия
Онлайн магазин Волена 08
  безплатна доставка
Доставка до Европа
видове продукти
Линия
 
количка 0 стоки / 0 лв        
         
   

Общи условия

   
   


Настоящите общи условия уреждат взаимоотношенията между фирма „Волена 2008” ООД и посетителите и Потребители на онлайн магазина, намиращ се на интернет адрес https://shtora.bg
Shtora.bg е собственост на „Волена 2008” ООД, дружество регистрирано в съответствие със законите на Република България, вписано в Търговския регистър при Агенция по вписванията с ЕИК 205472619, със седалище с. Пряпорец, общ. Стара Загора, , телефон  +359 893 389 092, имейл: info@shtora.bg

Регистрация в сайта
Няма нужда да сте регистриран, за да ползвате услугите на онлайн магазина. Едва при финализиране на поръчката е необходимо да попълните електронен формуляр с нужните данни за доставка на стоките.
Регистрацията е по желание и е с цел да Ви облекчи при правене на повторна поръчка и тя се прави много лесно. Заедно с попълване на данните за доставка, е нужно да попълнете само още полето "Парола"!

Съгласие
С отбелязване с отметка в полето "Запознах се с Общите условия и ги приемам", Потребителят декларира, че е запознат с настоящите Общи условия и ги приема изцяло.

Поверителност на личните данни
Личните данни, получени от shtora.bg, ще бъдат използвани единствено и само с цел обслужване на Потребителите, включващо приемане и изпълнение на поръчки и връзка с Потребителите в случай на възникнали проблеми, свързани с поръчката. Данните няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните.

Сигурност на личните данни
Shtora.bg осигурява високо ниво на защита на информацията при ползване на услугите на сайта чрез криптиране.
Потребителят се задължава да предоставя актуална информация относно телефонен номер, електронна поща и адрес за доставка. Онлайн магазин shtora.bg не носи отговорност за недоставени поръчки, поради неактуална информация и повторното им изпращане се поема от Потребителя.

Поръчки
Онлайн магазин shtora.bg приема поръчки 24 часа в денонощието, 7 дни седмично.
Изпълнението на поръчката може да бъде забавено поради някоя от следните причини:

  • Изчерпани наличности на поръчания продукт
  • Неуспешно плащане от страна на потребителя (не се отнася за плащане с наложен платеж)
  • Грешен или непълен адрес за доставка или телефон за контакт с Потребителя
  • Официални празници и почивни дни (тогава не работят складове и производствени цехове). Онлайн магазина приема поръчки и в тези дни, но те ще бъдат обработвани в първия работен ден.

Наличности и цветове
Поддържаме достатъчни наличности от всички материали и десени необходими за производството на предлаганите продукти, но в много редки случаи, поради голямото разнообразие от продукти и динамичното естество на работа е възможно да има липса на даден десен или продукт. Стараем се своевременно да отразяваме всяка липса в сайта и да организираме доставка във възможно най-кратки срокове.
Възможно е да има разлика между показаните цветовете в сайта и действителните поради различни цветови настройки на мониторите и дисплеите на различните устройства (компютри, лаптопи, смартфони и таблети)!
Цветовете на продуктите не са по RAL и наименованията с които са описани са относителни! Препоръчваме, преди да оформите поръчка с определен цвят на продукт, да се консултирате по телефона с наш служител.

Срокове за изработка
Сроковете за изработка на повечето продукти са между 6 и 12 работни дни, но има и по-специфични продукти като ветроупорни завеси и дървените щори, при които сроковете са до 20-25 работни дни. В периоди на извънредна натовареност на производството е възможно сроковете за изработка на някои продукти да бъдат удължени. Сроковете за изработка са отразени в описанието на всеки продукт.
ВАЖНО: От момента на пускане на поръчката от Потребителя, до момента на плащането е възможно да има промяна на сроковете, които първоначално са изписани във всяка поръчка. Поради тази причина, валидния срок за изработка е този който е изписан в страницата „Срокове за изработка”
ЗАБЕЛЕЖКА: В зависимост от избрания начин на плащане сроковете за изработка започват да текат от:

  • - при предварително плащане - след регистриране на плащането при нас!
  • - при плащане с наложен платеж - след потвърждаване по телефон от наш оператор в работен ден!

ВАЖНО: Изпращането на поръчката към клиента става в деня на изработката, а пратката пристига на адреса в рамките на 2 работни дни. При плащане с наложен платеж в рамките на 4 работни дни*. Информация за експедицията на готовата поръчка ще получите на посочения от вас имейл в деня на изпращането.
* за повече информация моля прочетете "Начин, Срок и Цена на Доставка"

Окомплектовка на продуктите
Всички предлагани продукти са окомплектовани с необходимите принадлежности и аксесоари за инсталация и употреба, единствено в окомплектовката няма крепежни елементи като винтове и дюбели. Причината е, че не съществува универсален крепежен елемент, който да пасва за всеки монтаж. Различните продукти могат да бъдат монтирани върху различна основа – бетон, гипсокартон, тухла, дърво или направо върху дограмата. Значение има и дебелината на изолацията (ако има такава). При монтаж върху дограма е много важно да се използват винтове съобразени с дълбочината на стъклодържача, в противен случай може да се повреди стъклопакета! Всеки отделен случай изисква конкретни крепежни елементи, което може да се прецени единствено и само на място.

Гаранционни условия

Гаранцииoнни условия

Продуктите на КАМАКС са с високо качество, на което може да се доверите!

Всички наши слънцезащитни продукти имат 36 месеца гаранционен период, който влиза в сила от датата на производство на артикула. Гаранцията покрива всякакви дефекти, възникнанли в резултат на качеството на материалите и изработката. Срокът за извършване на ремонт зависи от продукта и от сложността му. При установяване на гаранционен дефект, същият се отстранява от "Камакс" ООД чрез заменяне на дефектиралата част или продукт във възможно най-кратък срок. В случай, че изделието не може да бъде отремонтирано, то се заменя с ново от същия вид. Гаранционният срок на новия продукт е с гаранционния срок на подменения. Няма законово предписание за допустим максимален брой ремонти, които да налагат замяната на продукт.

Гаранцията отпада при следните случаи:

 - При неправилен монтаж, извършен от клиента или неупълномощени лица.
- Когато повредата се дължи на злополука, влага, токови удари, запрашване, контакт с животни, препарати и течности.
-  При неправилна експлоатация на продукта, неправилно почистване и излагане на климатични условия като дъжд, сняг, силен вятър, градушки, в противоречие с изискванията на производителя.
- При извършване на ремонт собственоръчно, без стоката да бъде върната към специализирания екип в Камакс.
- Устойчивостта на цвета (избеляването) на текстилните материи, тъкани, пластмасови компоненти не подлежи на гаранция.
- Случаи на залепване (и евентуално скъсване) на плат, в следствие на конденз по стъклото.
-  В случай на нарушаване на физическата цялост на продукта.
- При премахване на етикета на Камакс. 
- При разлика в нюансите на естествения материал.
Възможни са вариации на цвета до 20%, в зависимост от партидата. Възможна е и вариация на текстурата според нишките на тъканите платове.
При установяване на гаранционен дефект, същият се отстранява за сметка на “КАМАКС” ООД чрез заменяне на дефектиралата част или изделие, във възможно най-кратък срок. Нашият сервиз е на Ваше разположение и при възникване на извънгаранционни дефекти.

Анулиране на поръчка

Слънцезащитните продукти се изработват изцяло по индивидуална заявка на клиента. Те не подлежат на връщане по никакъв повод, с изключение на гаранционен ремонт. Анулиране на поръчката и каквито и да било промени в спесификацията са валидни само до момента на направа на поръчката.

Гаранционни условия за платове PARA Tempotest®

Tempotest® е качествена гаранция за дълъг живот!

Гаранцията е валидна в продължение на 8 години и започва от датата на покупката на продукта. Тя е валидна само при наличие на сертификат Tempotest® и се отнася само за плат Tempotest®. Гаранцията покрива единствено загубата на цвят и устойчивост на тъканта при нормално излагане на слънце, соленост и общи атмосферни фактори. Всякакви допълнителни разходи за производство и монтаж на продукта, не се покриват от гаранцията, също така и повреди, причинени от неправилна експлоатация, механично въздействие, умишлени повреди или неправилна инсталация. Гаранцията не покрива разходите по изработка на готовия продукт.Цени и плащане на поръчките
Всички цени в онлайн магазин shtora.bg са крайни и са с включено ДДС. Цените по калкулатора са актуални във всеки един момент на правене на поръчка.
Начините за плащане на продуктите е отразен в страницата ни „Контакти”.
При плащане с наложен платеж, но само след като Потребителя е потвърдил устно поръчката, същия се задължава да я приеме и заплати на куриера. Това условие се поставя от фирма "Волена 2008" ООД, тъй като всеки продукт в онлайн магазина, се изготвя специално и по поръчка на клиента и не може да послужи за повторно ползване от друг клиент или от фабриката производител на продукта. Ако Потребителя не спази това условие, фирма "Волена 2008" ООД има право да изиска от него стойността на продукта!

Начин, Срок и Цена на Доставка
Поръчаните продукти се доставят БЕЗПЛАТНО от куриерска фирма, освен в 2 случая:
- когато е избран начин на плащане с наложен платеж
- когато се поръчват само резервни части
В тези случаи
доставката се заплаща от клиента.
Информация за експедицията на готовата поръчка ще получите на посочения от вас имейл в деня на изпращането. 
Сроковете на доставка са в рамките на 2-3 работни дни, считано от деня на изработка и експедиция на продукта. ВАЖНО - при плащане с наложен платеж се губи правото на БЕЗПЛАТНА доставка, а срока за доставка се увеличава с още 2 дни. Забавянето на доставката и заплащането на таксата за доставка от клиента се налага поради естеството на наложения платеж, който изисква продуктите да се доставят първо до нашия офис и след това да бъдат изпратени до клиента. Така на практика се извършва 2 пъти доставка - веднъж от фабриката до нашия офис и втори път до клиента! При всички останали начини на плащане, пратката се изпраща директно от фабриката до клиента. 
При поръчки, които се подават от по-малки населени места, е възможно забавяне поради факта че куриерските фирми обслужват тези селища 2-3 пъти седмично.
При пратки с дължина над 3.50 метра също е възможно забавяне на доставката с 3-4 дни, поради нуждата от по-специално транспортно средство, което обслужва фабриката само в определени дни на седмицата. 
Длъжни сме да предупредим нашите клиенти от много малките села или махали, че при дължина на пратката над 3.50 метра е възможно куриерските фирми да откажат доставката до клиента. В такива случаи пратката се доставя до най-близкия офис на куриерската фирма.
Доставките с куриер се извършват от 9:00 до 18:00 часа  в работен ден.
ЗАБЕЛЕЖКА: При поръчка на 2 или повече различни продукта, например - Вертикални щори и Врата хармоника, може да се получи, че срока им за изработка е с различна продължителност. Фабриката не складира готовите поръчки, а ги изпраща към клиента веднага след изработването им. По тази причина е възможно да получите двата продукта в различни дни! Това не важи само при плащане с наложен платеж, при който поръчките се изпращат заедно. 
ВАЖНО: След като приемете пратката в офисите на куриерска фирма или на адрес,още в присъствието на куриер, трябва да я прегледате надлежно за увреждане! Ако установите някаква транпортна щета, изисквайте да Ви се състави протокол за увреждане! 
Рекламации, причинени от увреждания в резултат на транспортирането и доставката, следва да се предявяват в момента на получаване на пратката! В противен случай, Shtora.bg и производителят не носят отговорност за повредени пратки!

Политика за отказ и връщане на стоки по индивидуална заявка на клиента
Всички продукти, с изключение на резервните части, се изработват изцяло по индивидуална заявка на клиента. След изработването им, тези продукти не могат да се използват за друг клиент. По тази причина, не подлежат на връщане по никакъв повод, с изключение на гаранционен ремонт.
Анулиране на поръчката и каквито и да било промени в спецификацията са валидни само до момента, когато съответната поръчка влезе в производството за изпълнение. До този момент, клиента има право да анулира поръчката, без да плаща неустойки и да му бъдат възстановени всички предварително платени суми.
Ако клиента анулира поръчката след нейното изпълнение, заплаща всички разходи направени до момента на отказа.

Отказ и връщане на резервни части
На основание чл. 55, ал. 1 от ЗЗП, всеки клиент има право да върне поръчаните резервни части, поръчани на shtora.bg в рамките на 14 работни дни, от датата на доставката им.
Преди да върне продукта, е необходимо клиента да се свърже със служител на сайта чрез телефон 0893 389092 или и-мейл info@shtora.bg за уточняване причините и начина на връщане.
За да върне частите, клиента трябва да е запазил оригиналната опаковка на стоката, както и описа на получената от него поръчка. При връщане на търговеца, стоката трябва да бъде сложена в оригиналната си опаковка, с приложен опис.
Връщане на артикули без предварително съгласуване с търговеца няма да бъдат приемани.
Разходите по връщане на отказана стока са за сметка на клиента.